Translate

вівторок, 17 травня 2016 р.

«ПОДВІЙНІ ВІДМІННИКИ»: святкування з нагоди 55-річчя від Дня заснування закладу

Ювілей – завжди важлива віха, контрольна точка на шляху розвитку та дорослішання будь-якої особистості, організації, колективу. А для освітнього закладу особливо символічним є відзначення поважної та нетривіальної дати – 55 років. Сьогодні, 17-го жовтня - «дев`ятка» радісно приймає поздоровлення з Днем народження!

Так, наразі ми - «подвійні відмінники», що подолали чималий шлях становлення: за більш ніж півстолітню історію, керівництво школи-інтернату №9 змінювалося 10 разів, сотні наших випускників «знайшли себе», живуть і працюють в усіх куточках країни та далеко за її межами, структура навчально-виховного процесу у школі постійно змінюється та удосконалюється відповідно до запитів сьогодення, а вихованці - щомісячно посідають призові місця на регіональних та міжнародних спортивних (і не тільки) змаганнях.



Але зараз не час «відпочивати на лаврах», треба ж і гостей зустрічати! Підготовка до свята проходила ретельно та виважено, декілька діб увесь педагогічний та учнівський колектив закладу мав на меті одне – оформити та організувати святкування відповідно до масштабу події. Тож, коли перші гості переступили поріг ошатно прикрашеної «дев`ятки», їх очам відкрилася експозиція оновлених яскравих стендів, що демонструють спортивну (підготовлено 10 майстрів спорту та 40 кандидатів у майстри спорту, чемпіонами та призерами
Європейського та світового рівня стали 7 вихованців, призерами Чемпіонатів України – 20 вихованців) та туристично-краєзнавчу (більше 10 років працює Клуб Мандрівників: подолані Говерла, вершини Кримських гір, відвідані десятки міст і містечок нашої держави) складову виховного процесу у закладі.
У вестебюлі першого поверху з`явилося майстерно виконане «Родинне Дерево», у кроні якого «розквітають» фотопортрети найздібніших випускників, молоді, що стала гордістю міста та країни – майстрів спорту. Їх чимало, але вільне місце ще залишилося!









Гадаємо, що цей арт-об`єкт перетвориться у ще один символ школи, як і вщент заповнений спортивними нагородами «знаменитий» скляний куточок.  Біля актової зали відвідувачів зустрічала повноцінна художня виставка, а також стенд, що відображає історію школи, періоди її становлення. Тут у статтях та фотоматеріалах висвітлені знакові події та особистості, серед яких і Микола Іванович Маковій – Почесний громадянин м.Кривого Рогу, провідний спеціаліст Національного антарктичного наукового центру Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації, людина, що здійснила найбільшу в світі кількість експедицій до Південного полюсу планети; тут і Ніна Григорівна Ярощук – колишній мер м. Брест (Білорусь); і Тетяна Омельченко – майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби, гордість України; тут і інші славетні 
випускники ЗШІ № 9.
Та ось уже розпочинається концертна програма: три пари ведучих, що втілюють три різні покоління «іменинників» (педагоги, випускники та нинішні вихованці) зично вітають усіх присутніх, зачитують поздоровлення, що обрамляються художніми виступами учнів та друзів школи. Звісно, не обходиться і без привітань почесних гостей. Присутній на святі Голова Інгулецької районної у місті ради, Почесний громадянин м. Кривого Рогу, Євген Вікторович Рижков привітав педагогічну та учнівську спільноту, виказав побажання на майбутнє та здійснив почесну місію нагородження колективу та адміністрації закладу грамотами виконкому Криворізької міської ради.
Та ось уже розпочинається концертна програма: три пари ведучих, що втілюють три різні покоління «іменинників» (педагоги, випускники та нинішні вихованці) зично вітають усіх присутніх, зачитують поздоровлення, що обрамляються художніми виступами учнів та друзів школи. Звісно, не обходиться і без привітань почесних гостей. Присутній на святі Голова Інгулецької районної у місті ради, Почесний громадянин м. Кривого Рогу, Євген Вікторович Рижков привітав педагогічну та учнівську спільноту, виказав побажання на майбутнє та здійснив почесну місію нагородження колективу та адміністрації закладу грамотами виконкому Криворізької міської ради.
 Почесними грамотами виконкому Інгулецької районної ради були нагороджені ветерани праці та спеціалісти, що приймають активну участь у житті та розвитку установи. До того ж, Євген Вікторович передав у користування вихованців «дев`ятки» сучасну пральну машину, річ конче необхідну у нашому господарстві!
Слово для поздоровлення мали і Начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Наталія Олександрівна Касимова, і головний спеціаліст з охорони дитинства управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради Олена Миколаївна Бородавка. Разом із найкращими побажаннями була виконана місія нагородження працівників закладу грамотами управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради.
А «на солодке» від ОУН вихованці отримали величезний святковий торт – справжній сюрприз, якого, між іншим, вистачило на кожного ласуна!


До поздоровлень приєднався і депутат Криворізької міської ради, генеральний директор ПАТ ПІВДГЗК Костянтин Анатолійович Федін, теплі слова супроводжувалися коштовним подарунком, сучасним широкоформатним телевізором. Депутат Криворізької міської ради, наш постійний гість,  Ігор Васильович Левицький і на цей раз прийшов «не з пустими руками» - побажання спортивних та учнівських успіхів було підкріплено передачею фірмової спортивної форми для футбольної команди школи, музичного центру, пилососа та комплекту DVD- програвачів для кожної групи особисто. Навряд чи можливо переоцінити радість малечі від таких поздоровлень!
  Почесним гостем на святі став і Настоятель Свято-Вознесенського храму, благочинний Криворізького Південного благочинія, протоієрей Володимир Борак. Разом з вітаннями та світлими духовними настановами, вихованці отримали дивовижний дарунок – ікону Святого Миколая.  Виконуюча обов`язки начальника відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради Ірина Станіславівна Козлова приєдналась до поздоровлень та виконала місію нагородження працівників грамотами відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради.  А представники реєстрового козацтва, Вадим Миколайович Царенко та Михайло Іванович Михайленко, в додачу до актуальних патріотичних побажань запропонували солодкі подарунки для усіх дітей.

Зрозуміло, що церемонія святкування промайнула для її учасників як одна мить. Були і щасливі непідробні посмішки, і справжні сльози розчулення, сльози вдячності… Ми дякуємо усім, хто був з нами цього дня, хто був поруч; дякуємо усім, хто був з нами протягом усього довгого, непростого, але цікавого шляху. Сьогодні нам 55 і ми готові пройти ще не одну таку віху.
Сьогодні нам 55 - і ми в чудовій формі!

Немає коментарів:

Дописати коментар